Een reactie plaatsen

Pela Abubu

Pela Abubu

Dat banden echt “Pela”, die plaatsvindt tussen 2 of 3 dorpen in de Molukken vrucht is vooral AMBON-lease-Seram wordt veroorzaakt door een gebeurtenis waarvoor een sfeer van mededogen, uitgedrukt in het verlenen van steun als een zeer gevaarlijke redding van het leven te redden in het algemeen elkaar tussen 2 of 3 stuks betrokken Village zelfs religieuze scholen van hun dianuti anders. Daarnaast is er ook het resultaat op lange relatie die sedert honderden jaren, afgezien van de ramp leek te zijn verdwenen zonder een spoor, maar later verscheen in verschillende vormen van kebeadaan andere religies zijn pengharu inter-eiland Ambon en Seram LEASE.

Met een adviesprijs loop van echte relaties “PELA” dat er heerste eeuwenlang in de Molukken (AMBON-Seram-Lease), dan: Relatie “PELA” tussen het Dorp en Kamarian-Amalohy-Abubu volgens Amapati Kakerisa historische opgraving gebeurt door siatu kritische gebeurtenissen die vereisen onmiddellijke Kamarian Village Chief een bevel ontheffing verleent door het volk Kamarian voor een groot aantal mannen en boot passagiers te redden die ervaring gevaar Abubu onder het zeeoppervlak ramp gebied ten gevolge van tornado dat de boot Abubu hit. Dit gebeurt door vermenigvuldiging van de geschiedenis over het jaar 1880 toen de Nederlanders actief waren actief om de kaart eiland Seram, waar ze gebruik maken van de / memerintahkanpribumi2 specifieke taken vervullen in lautanteutama pribumi2 Ambon en LEASE, omdat Seram nog steeds ondervindt Bergen Tribal vetes met make Coastal stammen.

Pertololongan Gezien deze, dan al de mannen en de boot passagiers werden gered Abubu, hoewel met moeite kan worden benaderd de kust veilig.

In ongeveer een week in de Village Kamarian, is er van gedachten te wisselen (dialoog) van de school de People’s gebouw op het moment dat werd ook gebruikt voor de eredienst en religieuze gebouwen werden gebruikt als de People’s School van maandag tot zaterdag anak2 gebruikt voor educatie en dag minggi gebouw gebruikt voor de eredienst.

Als het gebeurt Een dialoog in de openbare aanbesteding voor Abubu terwijl vrijwillig zonder kosten, zijn bereid om een People’s School Kamarian vast te stellen met dien verstande dat het gebouw bahan2 STONE REEF zee, zand en HOUT kruiden, Kamarian gedragen door de samenleving en met de goedkeuring, dat bahan2 gebouw toen was alles klaar om te worden verstrekt, zodat een gezant gestuurd naar Abubu te informeren en de bouwers en de regering Abubu Village Abubu komen Kamarian te ontmoeten ketentua reeds overeengekomen vragen.

Sinds 1880 de Nederlandse overheid onder omstandigheden voordoen die van toepassing zijn ketentuan2 genoemd Herendienst baan, waardoor de weg van het dorp grens kebatas een ander dorp houten bersam jembatan2 gedaan met dwangarbeid en bovendien de fiscale druk is vergezeld van zeer zware veiligheidsproblemen zeer menggelisakan samenleving, dan is de bar in 1895 in kira2 gemeenschap Kamarian beperkt de mogelijkheid om de mensen bahan2 School bangunana verstrekken bedoeld.

Toch is de bepaling bahan2 banguana duurde lang genoeg, zodat in 1902 slechts een boodschapper dikirimlah bestaat uit verschillende hoofd van een bepaalde gemeenschap So’a en kwam naar het dorp voor Abubu het Dorp van Saniri aan te melden Meeting en tegelijkertijd de vraag Abubu ambachtslieden en Chief Abubu Abubu dorp te komen naar het dorp in overeenstemming Kamarian bereikte akkoord in die tijd en dus een ander ding dat Kamarian gezant komt Abubu aan het eind van het jaar 1902, toen in 1903 een groep van ambachtslieden met een aantal hoofden Abubu aangekomen So’a Village Kamarian en na een vergadering van Saniri Village Kamarian, gebeurt het perletakan hoeksteen ceremonie op School de People’s Bouw is bedoeld

Moeten worden uitgelegd, dat het proces van het bouwen ontwikkeling is consumeren een behoorlijk lange tijd, omdat de stichting van de cursus maken, is memerlukann KRIJT lijm worden verkregen door het verbranden van zee rotsen, zodat het nieuwe gebouw werd voltooid in de late 1906P

In 1907 werd het schoolgebouw danb nieuwe mensen die het gebouwd heeft met berbentu rellen hebben 5 soorten groenten kraam kast 4 elke 6 x 7 meter en een grote centrale stand 6 x 9 meter omgeven door een brede veranda 1,50 meter getuige door twee mensen Kamarian-Dorp Amalohy en Abubu-Amapati Kakarisa, de People’s School Building ingewijd het gebruik ervan door het dorpshoofd Kamarina-Abubu masing2 membersikan toespraak met een ribbon-cutting ceremonie.

Na het bouwen pengresmian betekende, toen het hoofd van de tweede bijeenkomst van het dorp werd aangekondigd in de Grote Staat Saniri gemeenschap Kamarian en Abubu officieel overhandigd een dorp disebtu sagoboom boomgaard en op hetzelfde moment Abubu PELA RELATIES DIIKATAN tussen Kamarian dorp / gemeente Amalohy met ABUBU / AMAPati KAKERISA met enkele — ketenuan toepasselijke recht.

De sagopalm boom Dusun heet tot nu toe “Dusun ABUBU” ligt ongeveer 6 km het noordwesten. Kamarian op de locatie van het dorp genaamd “UPANG”. Tot het eind van dit dorp behoort tot samapun vaste Abubu dorpsgemeenschap.

Naast sagoboom Dusun levering werd vergezeld dengan keputusan dan ketentuan Hulum tijdens Kamarian-huungan Pela Amalohy-Abubu amapati Kakeris is als volgt:

  1. Voor beide gemeenschappen moeten samen te leven te geven en te ontvangen
  2. Moeten samenwerken voor de vooruitgang van de wetenschap
  3. Moet coëxistentie
  4. Moeten geven elkaar te helpen in het omgaan met de situatie bahbahay
  5. Verboden zeer huwen en toepassing van de overtreding tegen de wet voor die gewoonterecht

Als bewijs had ik gewerkt in de wetenschap is, dat het idee van inclusief PELA2 ABUBU eerwaarde heer AIYAL, Mr Manusam, Mr Titaley Mr Pilouw etc.. met de heer Dr. Kainama, Mr Tauran, Mr Pariama etc in 1935 in Makassar panitita vormde een plan voor het beheer van toegewezen aan een school opgericht door een Nederlandse particuliere Kamarian Abubu pela perkumpullan in Makassar, dat de realiteit is dat in 1936 een particuliere Nederlandse scholen zijn gevestigd in de Kamarian en sejalk 2 december Kamarian kinderen hebben gekregen taallessen onder leiding van professor Belande Bespreek Nederlandse meester Cor. Wairata en salaris dikimkan van Makassar door de Society Pela Kamrian-Abubu daar.

Gezien de toestand van de wereldwijde economische crisis die leidde tot het uitbreken van de tweede wereldoorlog in Europa en in Indonesië (Nederlands Hindoes ook) dreigende oorlog met Japan, daarna in 1938 terpasa Nederlandse Partikukir Kamarian school werd gesloten en de Japanners bezette Nederlands-Indië seluruhbya het jaar 1942-1945.

Het is jammer dat dit Pela relatie tot nu toe na het einde van de tweede wereldoorlog niet meer gehad ideeën voor Business Beste Make Pela, dus het is de tweede generatie Dea zal de toekomst van het leven verstoord, wanneer zij huwen elkaar zijn. Pela feit dat deze relatie is dat er 2 categorieën Tuni en PELA PELA sirih PLAATS. Moeten worden gewezen, echter dat de Tuni en waar betelnoten geldig is volgens het proces, terwijl in hoofdzaak vast PELA dus in strijd met de bepalingen van de afhankelijke ETPA Pela wet en de enorme risico’s mengjadi. Daarvoor moet er seklai aandacht van alle partijen, vooral de tweede generatie van de gemeenschap KAMARIAN VILLAGE AMALOHY EN ABUBU AMAPATIU KAKERISA.

Moeten worden uitgelegd, dat de twee zijn gebonden burgemeester hubun Pela op het moment van Kamairan-Amalohy Village zijn: Mr Pati Welem Pocerattu en uit het dorp is ABUBU AMAPATI KAKERISA afgeleide van het oude ABUBU koning die regeerde ABUBU-LEINITU in 1709 was De heer King Jonas Tapirissa.

Wij dringen er bij zowel de dorpsgemeenschap bijzonder Kamarian-Abubu generatie te komen die zich binnen en buiten het land, waaronder in Nederland om zich te distantiëren van de zaak door pengharu negetp zal storten naar de daders van groot lijden menyedikan.

Dus de geschiedenis van de relatie citaat Kamarian-Abubu Pela beschikbaar gesteld berdar kandat2 opgegraven noodzakelijk om te weten en als er fouten zijn, zal worden beoordeeld.

Kamarian 22 februari 1988
Gewoonterecht community board KAMARIAN / AMALOHY

Overgenomen van: tuhehay.hyves.nl/forum/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: